Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Привет колеги,

да питам и аз за един проблем , който се появи днес - педалът на съединителя като го отпускам и спира в положение на полу съединител стои там 1-2 сек и после рязко отпуска докрай.. дали на някой му се е случвало такова нещо? Преди месец е сменен комплект съединител . Колата е 1.9 jtd

Мерси предварително
    Да. На мен.Нещо подобно.

Оказа се че новите гумени стелки и по-скоро тази на водача съм я "качил" много нагоре с цел да не цапам.То да ми стои под седалката 10-20 см няма никакъв смисъл.И аз я "издърпах максимално нагоре.

В един момент на един по-дебел/широк пътен полицай при натискане на съединител, за да изляза от скорост и да мина на по-ниска скорост съединителят си остана натиснат ...И след това -2-3 секунди изведнъж "падна" или по-скоро педала се вдигна нагоре и си застана в нормално положение.Добре че беше на свободна скорост. След гърбицата спрях колата и слязох .

И преди това след като сложих гумените стелки ми се струваше, че нещо ми задържа педала на съединителя и имаше някакво странно усещане, че при натискане понякога нещо му пречи да иде до долу, а пък след това леко "запецваше" , но не бях сигурен до този ден.

Като слязох от колата се оказа, че стелката съм я мушнал почти върху поне 1/3 от дупката в която влиза педала на съединителя.

Издърпах стелката под седалката ми и след това не съм имал такъв проблем.

Сега следя да не би стелката да съм я измъкнал при сядане и при слизане и качване да не би да бутам с краката стелката напред върху дупката на съединителя.

Тя верно има дупки за застопоряване, но и от тях я измъквам ...

При текстилните стелки такъв проблем никога не съм имал, макар че те отдолу са гумирани, отгоре е текстил и той няма как да задържи педала на съединителя или който и да е друг педал.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
      Да. На мен.Нещо подобно.

Оказа се че новите гумени стелки и по-скоро тази на водача съм я "качил" много нагоре с цел да не цапам.То да ми стои под седалката 10-20 см няма никакъв смисъл.И аз я "издърпах максимално нагоре.

В един момент на един по-дебел/широк пътен полицай при натискане на съединител, за да изляза от скорост и да мина на по-ниска скорост съединителят си остана натиснат ...И след това -2-3 секунди изведнъж "падна" или по-скоро педала се вдигна нагоре и си застана в нормално положение.Добре че беше на свободна скорост. След гърбицата спрях колата и слязох .

И преди това след като сложих гумените стелки ми се струваше, че нещо ми задържа педала на съединителя и имаше някакво странно усещане, че при натискане понякога нещо му пречи да иде до долу, а пък след това леко "запецваше" , но не бях сигурен до този ден.

Като слязох от колата се оказа, че стелката съм я мушнал почти върху поне 1/3 от дупката в която влиза педала на съединителя.

Издърпах стелката под седалката ми и след това не съм имал такъв проблем.

Сега следя да не би стелката да съм я измъкнал при сядане и при слизане и качване да не би да бутам с краката стелката напред върху дупката на съединителя.

Тя верно има дупки за застопоряване, но и от тях я измъквам ...

При текстилните стелки такъв проблем никога не съм имал, макар че те отдолу са гумирани, отгоре е текстил и той няма как да задържи педала на съединителя или който и да е друг педал.
      Хм, аз съм с текстилни стелки още, но и на мен м и чина това наум, проверих , но не е това.. порових и из гуфъл и предположението на лорда звучи доста възможно... тези дни ще ходя при Румбата да каже :Д

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

Comment

• Не карайте с токчета бе момчета....))....какви стелки, какви пет лева......не си дръжте левия крак постоянно на съединителя...... и няма често да се получава така.....
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

В един момент на един по-дебел/широк пътен полицай при натискане на съединител, за да изляза от скорост и да мина на по-ниска скорост съединителят си остана натиснат

Сбогом пътний полицай

Амин
          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Ха-ха.

"Легналия" полицай

Като погледнах гумената стелка дори се беше отбелязало "желязото" на педала върху стелката ...

Не карайте с токчета бе момчета....))....какви стелки, какви пет лева......не си дръжте левия крак постоянно на съединителя...... и няма често да се получава така.....
            Да бе, за един месец му се споминал съединителя.Ако е бил нов и не е менте, едва ли.
            Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 12:16.
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Ха-ха.

"Легналия" полицай

Като погледнах гумената стелка дори се беше отбелязало "желязото" на педала върху стелката ...

Да бе, за един месец му се споминал съединителя.Ако е бил нов и не е менте, едва ли.
              Е па като гледам подписа ти...30-40 до 50 неустановени конски сили при няколко дръпки е на половина тоя съединител...то си зависи и от шофера...ама дълъг живот на да ли...)
              п.п....препоръчах в предишният пост да си махате крака от съединителя, за да не ебавате пружини, помпи и най вече притискателен лагер

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                Е па като гледам подписа ти...30-40 до 50 неустановени конски сили при няколко дръпки е на половина тоя съединител...то си зависи и от шофера...ама дълъг живот на да ли...)
                п.п....препоръчах в предишният пост да си махате крака от съединителя, за да не ебавате пружини, помпи и най вече притискателен лагер
                Срам ме е да си призная какъв съм пишман шофьор, но предположението за стелката беше печелившото..

Въпреки, че съм с текстилни стелки, оказа се че те пречеха на свободното движение на педала.. след като ги изкарах и наместих , всичко е както преди

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

Comment

• Интересуват ме максимално високи гуми, който може да се монтират на Алфа 159 за 16 цолови джанти или за 17 цолови....

Comment

• 225/60/16

Comment

• За 17-ки мисля, че ще влязат 225/55,но ако не ме лъже паметта 215/55 са високи колкото 19-ки на TI
                      sigpicAlfa Romeo 159 2.4 JTDm 210 hp , no dpf & egr

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        Интересуват ме максимално високи гуми, който може да се монтират на Алфа 159 за 16 цолови джанти или за 17 цолови....
                        Моята я карам с 205/60/16 и няма проблеми не е много ниска с тях.
                        Alfa Romeo 159 1.9jtdm EX

Comment

• 215/60/16 при мен влизаха идеално без да опира никъде при никакви обстоятелства
                          '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
                          Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

• Благодаря за инфото, сложих 205/60/16....другите ми идват малко широки за зимата.

Comment

• Как ги слагате тези 16-ки на 159-ките!?
                              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                                Как ги слагате тези 16-ки на 159-ките!?
                                Ами 1.9-та фабрично си излиза така....мога да ти изтъкна доста предимства пред 17, 18 и 19-ки....

Comment

Working...
                                X